Передплата 2024 ВЗ

Денісова заявила, що готова виїхати в окуповану Керч разом із російським омбудсменом Москальковою

  • 18.10.2018, 12:12
  • 375

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що готова разом із російським омбудсменом Тетяною Москальковою виїхати до Керчі для надання допомоги постраждалим від вчорашнього теракту в політехнічному коледжі.

Про це повідомляє прес-служба Денісової.

За її даними, внаслідок теракту щонайменше 18 людей загинули, ще понад 50 поранено і на даний момент перебувають у лікарнях.

Омбудсмен висловила свої щирі співчуття сім'ям і близьким загиблих і поранених, серед яких були і діти.

«Шокована звісткою про масову стрілянину у політехнічному коледжі Керчі, яка забрала життя щонайменше 18 осіб. Я висловлюю свої глибокі співчуття родинам та близьким загиблих. Це непоправна втрата та велика трагедія для усіх. Загинули невинні діти — цьому ніколи не може бути ніяких виправдань», — йдеться у повідомленні.

Денісова зазначила, що важливо матеріально і психологічно підтримати постраждалих. Уповноважена закликає втрутитися в ситуацію міжнародне співтовариство.

«Я вже говорила з кримчанами, вони дуже налякані. Зараз родинам загиблих та поранених як ніколи необхідна психологічна підтримка та медична допомога. Я прошу Омбудсмана Р Ф Тетяну Москалькову терміново прибути до Керчі і забезпечити жертв трагедії всім необхідним. Я готова долучитися до неї і зробити все від мене залежне, щоб допомогти сім’ям загиблих та пораненим», — зазначається у повідомленні.

Для цього Денісова звернулася до глави контртерористичного управління ООН Володимира Воронкова і попросила допомогти розслідуванню і попередженню терактів на території анексованого РФ півострова.

Також Денісова закликала секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда вжити необхідні заходи для безпеки людей.

Схожі новини