Передплата 2024 ВЗ

Екіпаж Су-27 не повідомляв про несправність чи небезпеку перед падінням

  • 17.10.2018, 14:26
  • 512

Український та американський пілоти перед падінням винищувача Су-27УБ на Вінниччині не повідомляли про несправність чи небезпеку.

Про це повідомили джерела в Повітряних силах Збройних сил України, передає Громадське.

«Не записах ніде немає якихось криків чи попереджень від пілотів перед падінням, тобто нічого не було сказано про несправність чи небезпеку», — повідомило Громадському джерело.

Також у Повітряних силах додали, що фактору непорозуміння між пілотами, швидше за все, бути не могло, адже український пілот добре знав англійську та міг спілкуватися з американським колегою.

Це був перший ознайомчий виліт на Су-27УБ для американського військового. Ще за місяць до початку міжнародних військових навчань визначили, які українські пілоти будуть пасажирами американських літаків F15, а які американські льотчики вилітатимуть на українських Су-27УБ.

Усі американці, що беруть участь у навчаннях, мають не менше 1500 годин польотів на винищувачах, додало джерело у Повітряних силах.

Катастрофу розслідуватиме міжнародна слідча група.

Нагадаємо, як писав «ВЗ», другим членом екіпажу українського винищувача Су-27, який розбився напередодні під час навчань «Чисте небо-2018» на Вінниччині, був військовослужбовець Повітряних сил Нацгвардії США.

Близько 17:00 16 жовтня у районі села Уланів, що на Вінниччині, під час міжнародних навчань «Чисте небо — 2018» впав винищувач Су-27УБ. У Генштабі повідомили, що загинули двоє пілотів. Один з них — заступник командира з авіації повітряного командування «Схід» полковник Іван Петренко, інший — пілот Національної гвардії США.

Незважаючи на катастрофу, військові навчання продовжили.

Схожі новини