Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Катастрофа СУ-27 на Вінниччині: другим загиблим є військовий США, — ЗСУ

  • 17.10.2018, 13:15
  • 1 125

Другим членом екіпажу українського винищувача Су-27, який розбився напередодні під час навчань «Чисте небо-2018» на Вінниччині, був військовослужбовець Повітряних сил Нацгвардії США.

Про це повідомляє у Facebook Командування Повітряних сил Збройних сил України.

«Літак розбився 16 жовтня, близько 17 години у полі поблизу селища Уланів. Тіла льотчиків знайдено, командиром екіпажу був полковник Петренко Іван Миколайович, заступник командира з авіації — начальник авіації повітряного командування „Схід“ Повітряних Сил Збройних Сил України. Підготовлений до ведення бойових дій в якості інструктора в повному обсязі курсу бойової підготовки вдень і вночі в складних метеоумовах. Другим членом екіпажу був військовослужбовець Повітряних сил Національної гвардії США», — заявили у командуванні Повітряних сил Збройних сил України.

Ім'я загиблого американського військового не називають.

У ВПС ЗСУ також написали: «Екіпаж літака, під керівництвом заступника командира з авіації — начальника авіації повітряного командування „Схід“ Повітряних Сил Збройних Сил України, досвідченого льотчика І класу полковника Петренка Івана Миколайовича, до останньої секунди свого життя робив все можливе для того, щоб літак не впав на населений пункт і не постраждали мирні мешканці. Небо забрало життя закоханих в небо військовослужбовців, які присвятили себе героїчній професії військового льотчика… Світла пам'ять про загиблих побратимів назавжди залишиться у наших серцях».

Нагадаємо, близько 17:00 16 жовтня у районі села Уланів, що на Вінниччині, під час міжнародних навчань «Чисте небо — 2018» впав винищувач Су-27УБ. Незважаючи на катастрофу, військові навчання продовжили.

Схожі новини