Передплата 2024 «Добрий господар»

Воїн АТО створює унікальні «живі» ляльки

Неможливо відвести погляд від найдрібніших деталей у кожної «дитинки», вражаючої натуральності та думок про фантастичну працю, вкладену у ці витвори мистецтва!

Дає життя таким шедевральним екземплярам колишній воїн АТО, танкіст Сергій Бондар.

У світі є лише двоє майстрів-реборністів чоловічої статі. Один — італієць та українець Сергій. Як правило, такою копіткою справою займаються переважно жінки. Сергій використовує якісні молди (силіконові форми. — ред.) виробництва США, спеціальні фарби та 3D лак з Німеччини. Кожну волосину Сергій прошиває вручну.

На кожну ляльку наносить близько 40 шарів фарби, щоб вийти у природній тон шкіри, а потім індивідуально для кожної своєї «дитинки» підбирає одяг. Кожна його «дитинка» має своє ім’я. Чоловік робить ляльок і на замовлення. Хоча, каже, вартість його роботи набагато нижча, ніж він витрачає на усе «причандалля» для одного екземпляра.

А все почалося з того, що рік тому Сергій спробував зробити першу деталь до роботи іншого майстра. Вдалося. Кілька майстер-класів, перші «дітки», відшліфовування техніки та вибір найкращих матеріалів… Одного разу з Сергієм стався курйозний випадок. «Я зустрічався з людиною, щоб віддати їй замовлення. Ви би тільки бачили, як народ відреагував на вулиці, коли я з пакета дістав «живу дитину», — сміється чоловік.

Схожі новини