Передплата 2024 «Добра кухня»

Електронний квиток? Буде. Коли рак на горі свисне…

У мерії кажуть, його впровадять не 2019 року, а 2020-го.

Наприкінці жовтня Львівська міська рада оголосить тендер на закупівлю автоматизованої системи оплати проїзду в громадському транспорті. Після того, як визначать переможця, приступлять до запровадження проекту електронного квитка: на це піде від 12 до 24 місяців.

Отже, е-квиток у громадському транспорті Львова з’явиться не у середині 2019 року чи наприкінці 2018-го, як обіцяли раніше, а лише з 2020 року. Про це повідомив на брифінгу в.о. директора ЛКП «Львівавтодор» Роман Познанський.

Чиновник каже, затримка реалізації проекту відбулась через те, що Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), який надав місту кредит, доволі довго призначав третю сторону договору — незалежного консультанта. Нарешті, консультантом стала австрійська компанія iC consulenten. У її обов'язок входить вести нагляд за реалізацією проекту. «Очікуємо на погодження тендерної документації від банку, — каже Роман Познанський. — Е-квиток запрацює 2020 року. На повну реалізацію проекту нам необхідно два роки».

На запитання журналістів, чому в інших містах України е-квиток уже працює, чиновник відповів так: «Інші міста України запровадили електронний квиток для того, щоб провести облік пасажирів. Ми плануємо повну автоматизацію оплати за проїзд, тобто не буде жодних кондукторів. Система, яку хочемо запровадити, передбачатиме зберігання всієї інформації не на картці, а на віддаленому сервері. Це інноваційна, економна, зручна і більш безпечна система, яку застосовують багато європейських міст».

Схожі новини