Передплата 2024 «Добра кухня»

Хуг йде з посади заступника голови ОБСЄ в Україні

  • 26.09.2018, 11:27
  • 642

Заступник голови місії ОБСЄ в Україні Александер Хуг 31 жовтня покине свою посаду.

Про це Хуг повідомив у інтерв'ю російському виданню «Коммерсантъ».

Як пояснив Хуг, працювати у структурах ОБСЄ можна не більше 10 років і він досяг цієї межі. При цьому він визнав, що за роки роботи місії на Донбасі не вдалося досягти суттєвого прогресу у виконанні Мінських угод.

«Виконана місією робота свідчить про те, що сторони конфлікту не виконали навіть базових обіцянок, які дали в рамках мінських угод. Цей висновок ви можете зробити самі, ознайомившись із понад тисячею щоденних звітів, випущених місією з 2014 року», — сказав Хуг.

Водночас він зазначив, що місія суттєво сприяла стримуванню конфлікту на Донбасі та висловив думку, що за наявності політичної волі війну можна завершити швидко.

«Ми неодноразово ставали свідками того, як після оголошення сторонами чергової прихильності припиненню вогню кількість порушень за короткий період часу різко знижувався. Тобто, якщо надходив наказ припинити вогонь, він виконувався. Це означає, що за наявності політичної волі ситуацію з безпекою в регіоні можна було б стабілізувати. Але поки цієї волі немає», — підсумував заступник голови місії ОБСЄ в Україні.

Термін чинних повноважень Хуга спливає 31 жовтня.