Передплата 2024 ВЗ

Путін заявив про готовність самостійно профінансувати «Північний потік-2» у разі введення санкцій США

  • 22.09.2018, 16:30
  • 582

Президент Росії Володимир Путін запевнив німецького канцлера Ангелу Меркель в готовності самостійно фінансувати будівництво «Північного потоку-2», якщо США введуть санкції проти учасників консорціуму під час зустрічі у Мазебергу.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Süddeutsche Zeitung (SZ). За даними видання, «Північний потік-2» може бути побудований коштом Росії, якщо у США погодять санкцій проти учасників консорціуму, які залучені в реалізації проекту.

Зазначимо, російському «Газпрому» в консорціумі належить частка в 50%. Серед інших учасників — дочка BASF Wintershall, Uniper і Shell.

Також Süddeutsche Zeitung зазначає, що плани Путіна по «Північному потоку-2» може порушити позиція Єврокомісії. За правилами ЄС виробник і постачальник енергоресурсів не може бути однією особою.

Нагадаємо, компанія Nord Stream 2 почала укладати перші труби для спорудження газопроводу «Північний потік-2», яким паливо буде поставлятися з Росії до Німеччини. У ніч проти середи, 25 липня, судно-трубопрокладач Castoro 10 розпочало роботи на наземній стикувальній станції під Лубміном в Грайфсвальдській затоці.

Після цього Державний департамент США спільно з Білим домом розробив проект санкцій проти російського газопроводу. Проте, президент США Дональд Трамп завив, що США наразі не збираються запроваджувати санкції проти компаній, які беруть участь у спорудженні газопроводу «Північний потік-2», але вважають проект «абсурдним».

Схожі новини