Передплата 2024 ВЗ

Обшуки в державному експертному центрі МОЗ: прокуратура назвала причину

  • 20.09.2018, 17:41
  • 626

Прокуратура Києва проводить обшуки в Державному експертному центрі МОЗ в рамках розслідування справи про можливе заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах під час закупівлі та використанні програмного забезпечення для обліку хворих на цукровий діабет.

У прес-службі відомства повідомили, що обшук проводиться на підставі постанови суду з метою виявлення і фіксації фактів вчинення кримінального злочину.

Силовики планують вилучити копії відповідної комп'ютерної програми для подальшого проведення судової експертизи.

У прокуратурі спростували заяви МОЗ про вилучення серверів з реєстром пацієнтів, де також є дані про людей, які потребують інсулінотерапії.

Там підкреслили, що обшуки проводяться із залученням IT-фахівців для здійснення коректного копіювання комп'ютерної програми і запобігання витоку конфіденційної інформації пацієнтів.

Керівництво держпідприємства закликали до співпраці зі слідством з метою коректного копіювання даних з подальшим видаленням в присутності посадових осіб Експертної центру.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що правоохоронці проводять обшуки в Державному експертному центрі. У відомстві повідомили, що силовики намагаються вилучити сервер з реєстром пацієнтів, де також розміщені дані людей, які потребують інсулінотерапії.

На обшуки відреагувала в.о. міністр охорони здоров'я Уляна Супрун. У своєму Twitter вона повідомила, що МОЗ співпрацює з прокуратурою для того, щоб уникнути збою в роботі реєстру.

Схожі новини