Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд дав дозвіл на затримання майора Мельниченка та заарештував його майно

  • 18.09.2018, 13:55
  • 884

Суд дозволив затримання майора Миколи Мельниченка і вже заарештував його нерухомість та банківські рахунки за клопотанням Генеральної прокуратури.

Про це повідомляє ТСН.

Екс-майора Управління державної охорони підозрюють у вчиненні державної зради у вигляді шпигунства, розголошенні відомостей, що становлять державну таємницю та перевищенні службових повноважень. Йдеться про записи, які охоронець таємно здійснював у кабінеті Леоніда Кучми.

Мельниченку також закидають легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом. Слідство у цій справі тривало від 2015 року.

Майор став відомим 18 років тому, коли за кілька місяців після зникнення Георгія Гонгадзе Україна почула так звані плівки Мельниченка із голосом, схожим на тодішнього президента Кучму, який просив силовиків «розібратися» із незручним журналістом.

Нагадаємо, Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. Того ж року в листопаді у лісі на Київщині виявили тіло без голови, яке, за висновками експертів, могло належати Гонгадзе. У міліції та прокуратурі відпрацювали кільканадцять версій — від побутово-кримінальної до політичної. Саме на останню вказав майор державної охорони Микола Мельниченко, коли оприлюднив диктофонні записи з кабінету Леоніда Кучми, на яких голос, схожий на голос тодішнього президента, говорив зі спецслужбовцями про «усунення» незручного журналіста.

Урешті, за вбивство засудили міліційного генерала Олексія Пукача. А от імена замовників злочину ще й досі не оголошені судом. Гонгадзе поховали 22 березня 2016 року в Києві.

Схожі новини