Передплата 2024 «Добрий господар»

На підтримку Сенцова: у Парижі поблизу посольства Росії французькі режисери оголосили голодування

  • 16.09.2018, 10:59
  • 545

У Франції поблизу російського посольства у Парижі активісти оголосили безстрокове голодування на підтримку незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє «Прямий» із посиланням на RFI.

Крістоф Ружжиа — відомий арт-хаусний режисер — разом з іншими кінематографістами оголосив голодування на підтримку Олега Сенцова. Кожен учасник акції проводить 24 години у представництва російської дипмісії, голодує і ночує в наметі.

«Ночі тут дуже короткі — постійно будять поліцейські, вдалося заснути тільки на 4 години», — так Крістоф Ружжиа описує першу ніч, проведену біля російського посольства.

Тим не менше, припиняти голодування Олег не планує, як і писати прохання про помилування, хоча і називає свій стан передкритичним.

Французьке суспільство кінематографістів та інтелектуалів заявило, що голодувати будуть до звільнення Олега Сенцова. Мета — нагадувати, що якщо голодування його прихильників може тривати довго, то час українського режисера з кожним днем ​​все ближче підходить до кінця.

«Але ми не ставили собі занадто багато питань — час Сенцова наближується до кінця», — сказав він.

Нагадаємо, Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування 14 травня, режисер вимагає звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. На 26-й день в Олега сталася криза. Його відвезли до лікарні за межами колонії. Попри це політв’язень заявив, що припиняти голодування не збирається. На 40-й день голодування в режисера почали відмовляти рецептори.

Всього за час голодування 42-річний Сенцов схуд на 30 кг, у нього загострилось хронічне захворювання серця та з'явились проблеми з печінкою та нирками, почалась анемія, пульс знизився до 40 ударів на хвилину.

Схожі новини