Передплата 2024 «Добра кухня»

Київ направить Москві ноту про небажання продовжувати договір про дружбу

  • 06.09.2018, 18:27
  • 537

Українська сторона найближчим часом направить Москві ноту про небажання продовжувати договір про дружбу.

Про це президент України Петро Порошенко заявив під час засідання РНБО, трансляцію якого вів телеканал «112 Україна».

«Щодо небажання пролонгації договору про дружбу з Росією. За результатами засідання РНБО буде рішення і доручення МЗС у найкоротший термін направити відповідну ноту російській стороні. Крім того, всі відповідні позиції, які потребують повідомлень, починаючи від ООН, я скористаюся своїм візитом до Нью-Йорку. Про це відповідні міжнародні організації також будуть повідомлені окремо», — заявив Президент.

Голова української держави зазначив, що відповідне рішення «не є емоційним та спонтанним, а чітко вивіреним і прорахованим».

«Ми реалізуємо нашу стратегію, якою ми рухаємося з 2014 року, і припиняємо цю угоду і реалізуємо наш напрямок на євроатлантичному шляху, яка була завуальовано зашита, спроба зупинити наш напрямок, у ст. 6 зазначеного договору. Ніхто наш євроатлантичний напрямок не зупинить», — додав Порошенко.

Нагадаємо, голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що документи для розірвання договору з РФ вже підготовані та найближчим часом їх передадуть на розгляд.

Раніше президент України Петро Порошенко доручив МЗС готуватися до розриву договору про дружбу, співпрацю і партнерство між РФ і Україною.

Договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Російською Федерацією і Україною було ратифіковано Верховною Радою в січні 1998 року. Документ закріплював принципи стратегічного партнерства, визнавав непорушність чинних кордонів, повагу до територіальної цілісності та містив взаємне зобов'язання не використовувати свою територію на шкоду безпеці один одного.

Схожі новини