Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Місія МВФ обговорить в Україні тарифи на газ, — посол України в США

  • 22.08.2018, 16:37
  • 344

Під час свого візиту до України представники місії Міжнародного валютного фонду обговорюватимуть питання цін на газ для населення.

Про це розповів посол України в США Валерій Чалий, інформує «РБК-Україна».

Він наголосив, що питання надання чергового траншу Україні від МВФ перебуває на завершальній стадії.

«Звичайно, що візит місії МВФ — це хороший знак. Очікуємо розмову серйозну, вже на завершальній стадії. Розмову по тих нюансах, які залишились. З трьох складних питань, які розглядались, два ми вирішили. Третє залишилось. Тому зараз вже мова йде про інші моменти взаємодії з МВФ. Зокрема, по тарифам на газ», — розповів Чалий.

Посол також зазначив, що ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд було позитивно оцінено в США як виконання другої умови надання траншу від МВФ.

«Якщо говорити про антикорупційне законодавство, то на сьогоднішній день ми все-таки зробили цей крок. В першу чергу, за активної ролі президента України. Це, очевидно, було помічено в США», — сказав Чалий.

Він також пояснив, чому американці розглядають це питання. Оскільки в МВФ надають допомогу на реформи у розмірі 420 мільйонів доларів щорічно, то у відповідь хочуть бачити втілення цих реформ.

«Звичайно, створення умов ефективної боротьби з корупцією — один з напрямів», — додав посол.

Схожі новини