Передплата 2024 «Добрий господар»

Литва виділить близько мільйона євро на відбудову Донбасу

  • 15.08.2018, 17:59
  • 366

Кошти спрямують на підтримку населених пунктів, які постраждали від російської збройної агресії.

Уряд Литви планує виділити з бюджету у 2019 році близько мільйона євро для підтримки України, а саме ­- населених пунктів на сході України, які постраждали від російської агресії. Про це повідомив очільник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць після зустрічі з послом Литви в Україні Марюсом Януконісом.

«У наступному році уряд Литви планує виділити з бюджету близько мільйона євро на підтримку України. Принципове рішення з цього приводу вже прийнято», — написав він 15 серпня на своїй сторінці у Facebook.

Остаточне рішення, куди спрямувати фінансову підтримку, прийме литовський уряд.

«Обговорили перелік об'єктів, які потребують фінансування: школи, водопроводи, контрольно-пропускні пункти», — зазначив глава Донецької ВЦА.

Нагадаємо, що у грудні 2017 року Литва виділила 50 тис. євро на гуманітарну допомогу Україні.

На початку серпня президент України Петро Порошенко заявив, що Євросоюз готовий долучитися до відбудови та розвитку звільнених від російського агресора територій Донецької та Луганської областей. За його словами, під час саміту Україна-ЄС було домовлено про запуск його ініціативи щодо «патронажу» з боку зацікавлених держав-членів ЄС над окремими містами та районами для впровадження проектів адресної допомоги на відновлення інфраструктури та економічного розвитку Донбасу. Вже наприкінці серпня президент планує провести нараду з керівниками закордонних дипломатичних установ.

Схожі новини