Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині у фермера виросла гігантська картоплина

Велетенська бульбина у фермера з Гірського заважила 1 кг 395 грамів.

Село Гірське з його доглянутими ґрунтами віддавна славиться вирощуванням картоплі. Десь вона може не вродити, а тут щороку гарантовано радує високими врожаями. Ось і цього літа «другий хліб» потішив селян. Керівник ТзОВ «Гірське-АГРО» Михайло Савчак показав кореспонденту «ВЗ» гігантську бульбину з власного поля, яка заважила 1 кг 395 грамів. Дерунами з такого екземпляра, запевнила автора цих рядків редактор «Доброї кухні» Роксоляна Гелей, цілком можна нагодувати трьох чоловіків.

Картоплю у пана Михайла посаджено на площі 60 гектарів. Вирощуванням цієї культури займається десять років. Рекордний результат на тутешніх «легких» ґрунтах показала бульба голландського сорту Імпала. Фахівці стверджують, що під одним корчем може вродити до 20 картоплин, а видавати з кожного гектара Імпала здатна до 60 тонн плодів.

«Значною мірою, високій урожайності картоплі посприяли сприятливі погодні умови, — каже Михайло Савчак. — Ну, і звісно, допоміг належний догляд. На всіх стадіях вирощування ми ретельно дотримувалися технологій. Траплялися нам бульби по 800 грамів, по кілограму. А ось ця картоплина — рекордсмен!»

Ранньостиглу Імпалу успішний фермер з Гірського постачає у курортний Трускавець.

Схожі новини