Передплата 2024 «Добрий господар»

У Ратуші вірять, що на День Незалежності до Львова приїде понад сто тисяч туристів

На вихідні з нагоди Дня Незалежності у Львові очікують понад сто тисяч туристів з України та з-за кордону.

Левова частка гостей приїде з Києва та центральних регіонів України, решта — поляки, німці, французи, американці, канадійці… Про це розповів «ВЗ» заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

«Оскільки цього року до Дня народження України будуть подовжені вихідні, очікуємо, що приїдуть на 5−7% більше туристів, ніж торік (2017 року на День Незалежності у Львові було менше, ніж сто тисяч гостей. — Авт.). Бачимо, динаміка бронювань хороша. Під час тих вакацій плануємо чимало урочистих заходів, які будуть не лише в центрі, а й на периферії. Зокрема, на площі перед Інститутом банківської справи, що на проспекті Чорновола, 61, проведемо святковий концерт. А у Музеї народної архітектури та побуту „Шевченківський гай“ відбудеться благодійний захід „Захиснику слава!“ — свято для десантників із 80-ї бригади».

На площі Ринок відбудеться традиційний фестиваль «Етновир», а 19−24 серпня на Левандівці пройде Фестиваль Параджанова. У Палаці культури ім. Хоткевича свято Незалежності відзначать львівські нацменшини. Під час дискусії «Ціна Незалежності» гостей частуватимуть кримсько-татарською випічкою.

Телефоную в один з чотиризіркових готелів Львова, аби дізнатися, чи активно бронюють номери на День Незалежності. Заступник директора готелю Олександра Гагаріна нарікає: цьогоріч бронюють менше номерів, ніж минулих років. «Незважаючи на три вихідні в період Дня Незалежності, ми не побачили інтересу туристів до гостювання у місті Лева, — каже пані Олександра. — Чомусь не хоче до нас їхати діаспора. Торік до нас їхали гості і з Аргентини, і з Бразилії… Мабуть, у місті проведуть замало заходів, які би притягнули гостей з України та іноземців. Маємо ще достатньо вільних номерів. Очікуємо, що ближче до Дня Незалежності гості все ж з’являться. Для цього навіть запустили акцію „Три ночі проживання за ціною двох“. Якщо брати номер категорії „Класік“, виходить 3,6 тисячі гривень за три доби (зі сніданками), а номер „Прем'єр“ — 5 тисяч гривень за три доби».

Схожі новини