Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Білий дім готується до «шторму»

11 серпня презентуватимуть нову книгу Боба Вудворда «Страх: Трамп у Білому домі»

Американський журналіст Боб Вудворд готує книгу про адміністрацію президента США Дональда Трампа, — повідомляє Politico.

Politico пише, що видавці Вудворда повідомили, що він зараз працює над книгою про адміністрацію Трампа, презентацію якої призначено на 11 вересня. Книга матиме назву «Страх: Трамп у Білому домі».

Журналіст Боб Вудворд працював в американській газеті The Washington Post, він також є автором книги про адміністрацію екс-президента СЩА Барака Обами «Війни Обами». Назагал Вудворд написав 12 книг і є двічі лауреатом найвищої журналістської нагороди США — Пулітцерівської премії.

Однак процес роботи над новою книгою про Трампа наштовхнувся на певні труднощі, зауважує Politico. За словами колишніх чиновників адміністрації та осіб, близьких до адміністрації, Вудворду ніколи не надавали доступу у Білий дім чи до президента Трампа. Поза тим, департамент з комунікацій Білого дому не докладав зусиль, аби допомогти йому у його дослідженні чи написанні книги.

До прикладу, одне поінформоване джерело розповіло, що коли Вудворд звернувся до екс-представника Ради національної безпеки Білого дому Майклу Ентону, з яким журналіст раніше успішно співпрацював над своїми книгами про адміністрацію Джорджа Буша, аби взяти інтерв’ю у радника Трампа з нацбезпеки Герберта Макмастера, йому офіційно відмовили.

Отож посадові особи розмовляли з Вудвордом неофіційно. За словами колишнього чиновника адміністрації, книга буде «вбивчою», оскільки «всі розмовляли з Вудвордом».

За словами двох чиновників Білого дому, у яких Вудворд брав інтерв’ю, журналіст запрошував їх додому. Тим не менш, коли він працював над книгою про Обаму, то часто бував у Білому домі. При цьому всі попередні президенти брали безпосередню участь у створенні книг.

За словами видавців, книга розповідатиме про «стражденне життя Дональда Трампа у Білому домі і про те, як президент США ухвалює рішення з найважливіших питань внутрішньої та зовнішньої політики».

Зауважують також, що раніше створення книги тримали в таємниці, що є типово для Вудворда. Схоже, книга залишилася таємницею і для Білого дому, іронізує Politico.

Схожі новини