Передплата 2024 ВЗ

Матері українського політв’язня Кольченка дозволили 3-денне побачення з сином, — ЗМІ

  • 30.07.2018, 13:28
  • 563

Мати українського політв’язня Олександра Кольченка, який відбуває покарання в російській колонії, отримала дозвіл на побачення з сином.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на «Інтерфакс-Урал».

«Родичам дозволили побути разом три доби. Для більш комфортного перебування їм в готелі виправної установи виділили кімнату з усіма зручностями», — сказали в прес-службі і регіонального громадського наглядового комітету.

Там також зазначили, що на зустрічі членів ГНК з Ларисою Кольченко жодних заяв або скарг від неї не надходило.

«Мама хоче лише одного, щоб її сина випустили на волю. Можливо, це може бути обмін на російських ув'язнених в українських в'язницях», — відзначили громадські працівники.

За їхніми даними, з моменту завершення голодування Кольченко набрав колишню вагу — 64 кілограми, скарг не висловлював.

«Просив надати можливість продовжувати навчання у вищому навчальному закладі. Донедавна він проходив безкоштовне навчання в Таврійському національному університеті імені В. І. Вернадського. Але навчання було призупинене, оскільки ув'язнений не надав адміністрації колонії договір на новий термін навчання», — пояснили в прес-службі.

Зазначається, що як тільки договір буде надано, Кольченко продовжить навчання.

«Працювати в колонії він не бажає, оскільки, каже, що багато часу у нього йде на самоосвіту», — додав представник ГНК.

Як повідомлялося, українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Вислухавши вирок, вони заспівали Гімн України.

Схожі новини