Передплата 2024 «Добра кухня»

Вселенський патріарх Варфоломій офіційно підтвердив намір дарувати українській церкві автокефалію

«В ці відповідальні часи Константинопольська церква взяла на себе ініціативу відновити єдність православних віруючих України з кінцевою метою дарувати українській церкві автокефалію»

У дні святкування 1030-річчя хрещення України-Русі Президент Петро Порошенко зустрівся з делегацією Вселенського Патріархату, яка прибула в Україну для участі у святкових заходах з цієї нагоди. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Єпископ Едмонтський Української православної церкви в Канаді Іларіон зачитав послання Патріарха Варфоломія, який відзначив важливість хрещення Святого Володимира від Першопрестольної церкви Константинополя в метрополії Херсонеса і хрещення України-Русі.

У посланні Вселенського Патріарха зазначено: «Визнаючи високу відповідальність першопрестольної Константинопольської Церкви, яка ніколи не переставала й не мирилася перед незаконними і неканонічними ситуаціями, що сколихнули природне функціонування православної церкви, і в ці відповідальні часи вона взяла на себе ініціативу відновити єдність православних віруючих України з кінцевою метою дарувати українській церкві автокефалію».

Схожі новини