Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Водій Hummer, який у Києві на смерть збив дівчинку, частково визнав свою провину

  • 26.07.2018, 17:34
  • 748

Водій автомобіля Hummer Кирило Островський, який збив на смерть 10-річну дівчинку на пішохідному переході у Києві, заявляє, що не тікав з місця ДТП.

Про це він сказав на засіданні Шевченківського суду, який обирає йому міру запобіжного заходу, передає «Українська правда».

«Всі кажуть, що я хотів утекти з місця події. Але ще до приїзду швидкої я побіг подивитися, що з дівчинкою, це є на відео. Це відео є в мене, у всіх моїх друзів. Це є на роздруківках, які вам дали. Говорити, що я тікав, як мінімум нерозумно», — сказав він.

Островський також звинуватив очевидців і ЗМІ у тому, що вони хочуть на цьому «заробити чи отримати більше переглядів».

«Якщо хтось хоче на цьому заробити, отримати якісь бали, якісь перегляди, то хай мають совість не обманювати. Я не тікаю від відповідальності. Кажуть, що була спроба утекти — це неправда. Це видно на фото і відео. У мене є це відео на телефоні, у всіх моїх друзів є на телефоні відео, де я підбігаю до дівчинки і намагаюсь якось допомогти», — сказав він.

Островський додав, що шкодує про те, що сталося.

«Я частково визнаю свою провину, частково, тому що просто машина, коли я… ну… дівчинка… Я не спав дві доби — важко висловлюватися… Я їхав у другій правій смузі, у першій стояло припарковане авто. З-за машини вибігли дві дитини, вибігли швидко, одна дитина встигла проскочити, інша опинилася під колесами. Я зразу натиснув на гальма. Чому машина, в якій я їхав, не зупинилась, я не знаю. На спідометр не дивися, але по відчуттях я їхав з помірною швидкістю. Видно, щось було несправне у цей момент», — сказав Островський.

За його словами, він пройшов драгер на місці, а потім ще й їздив «добровільно у супроводі поліції» на огляд, який нібито показав, що Островський «чистий щодо вживання алкоголю чи вживання наркотичних речовин».

Він також пояснив, що знімав номери, тому, що в нього «є рідні, бабуся, а люди знімали на відео» його авто і місце смертельної аварії.

Захисник Островського Анна Литвин додала, що він знімав номери, «щоб не було тиску на родичів». І звинуватила ЗМІ у тому, що вони тиснуть на родину водія.

«Сьогодні цей тиск на близьких родичів (Островського — ред.) є зі сторони ЗМІ, які приїжджають додому. На матір загиблої чинять тиск ЗМІ, які її переслідують і не розуміють, що це горе двох сімей, а не одної», — сказала захисниця водія.

І сам Островський, і його захисники тричі заявили про те, що родичі водія допомагають матері збитої ним дівчинки з похованням, перельотом в РФ (постраждала сім'я з Росії — ред.), «а це значні витрати», а також «підтримують її морально».

«Я би просив, щоб обрали не взяття під арешт, щоб я міг пересуваючись і заробляючи помагати матері загиблої дівчинки», — сказав Островський.

Інший захисник Островського Микола Голодняк наголошував на тому, що наразі невідомо, чи була технічна можливість в Островського уникнути ДТП, бо нібито не спрацювали гальма, а технічна експертиза авто ще не проведена.

Захисник додав, що підозрюваний позитивно характеризується з місця роботи і навіть приніс у суд характеристику Островський з боксерського клубу, де той працює.

Він додав, що у суд до водія, який збив на смерть дитину, прийшла група підтримки, що свідчить «про міцні соціальні зав’язки».

«Це злочин з необережності. Якби він вів асоціальне життя, то люди на його підтримку не прийшли б», — сказав адвокат Островського.

Як повідомлялося, увечері 24 липні на бульварі Лесі Українки у Києві водій позашляховика Кирило Островський на пішохідному переході збив насмерть 10-річну дитину і намагався втекти.

Водію Hummer, екс-боксеру Кирилу Островському, повідомили про підозру у ч. 2 ст. 286 («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами») К К України.

Пізніше йому також повідомили про підозру за ч. 1 ст. 135 (завідоме залишення без допомоги особи) К К України.

За попередньою інформацією, драгер не виявив алкогольного сп’яніння у водія Hummer Островського.

Схожі новини