Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Трамп-ґейт: адвокат потай писав американського президента

Обговорювали питання оплати екс-коханці чинного президента в обмін на мовчанку

Особистий адвокат Дональд Трамп Майкл Коен таємно записав розмову зі своїм клієнтом, під час якої вони обговорили питання оплати колишньої моделі Playboy, яка стверджувала, що у неї був роман з президентом, — повідомляє New York Times.

Висновки NYT базуються на звітах юристів та інших осіб, знайомих з цією справою. Записи, про які йде мова, передали ФБР, вилучивши їх під час квітневого обшуку офісу Коена. Справу про гроші для жінок в обмін за мовчанку до виборів розслідує міністерство юстиції США. Прокурори мають визначити, чи було у цьому порушення закону про фінансування виборчих кампаній.

«Існування записів народжує ще більше сумнівів у тактиці, яку застосовують Трамп та його колеги, аби приховати таємні аспекти його приватного і ділового життя», — пише NYT. Журналісти звертають увагу на ще одну деталь — Коен, який під час кампанії був довіреною особою Трампа, тепер все більше схиляється до співпраці з прокуратурою.

Особистий адвокат президента Рудольф У. Джуліані у телефонній розмові з NYT підтвердив існування запису, на якому Трамп у розмові з Коеном розмірковує над можливістю оплати. Джуліані наголошує, що врешті-решт грошей нікому не заплатили, і таким чином Трамп не порушував закону. Він також зізнається, що республіканський кандидат у 2-хвилинній розмові радив своїй довіреній особі у випадку, якщо доведеться заплатити, скористатися чеком, а не готівкою, причому добре задокументувати факт передачі коштів.

Всю цю історію спричинила Карен Макдугал, яка пеереконує, що мала 10-місячний роман з Трампом. Їх стосунки розпочалися образу ж після народження молодшого сина Трампа Барона. У серпні 2016 року таблоїд The National Enquirer, який належить до концерну A.M.I, купив у моделі за 150 тисяч доларів виняткові права на публікацію цієї історії.

Цікаво, що це видання так ніколи й не опублікувало сенсаційного матеріалу, відтак є підозри, що були спроби захистити президента від зайвого скандалу. Більше того, американські ЗМІ вказують, що виконавчий директор The National Enquirer Девід Дж. Пеккер є другом Трампа. Макдугал твердить, що саме Пеккер заплатив їй 150 тисяч доларів за мовчанку. Контракт перестав бути чинним у квітні цього року.

У березневому інтерв'ю CNN Макдугал стверджував, що адвокат A.M.I Кейт Девісон контактував з представником Дональда Трампа Майклом Коеном.

12 березня Коен зізнався, що напередодні виборів в 2016 році він заплатив 130 тисяч доларів Стормі Деніелс (Стефані Кліффорд). Порнозірка стверджує, що це також було компенсація за мовчання про роман з Дональдом Трампом.

Схожі новини