Передплата 2024 «Добрий господар»

Морські піхотинці США та українські військові провели навчання біля окупованого Криму

  • 15.07.2018, 09:13
  • 474

Взвод резервістів морської піхоти США разом з українськими морськими піхотинцями провели навчання з нападу на уявного ворога.

Навчання відбулись в Миколаївській області приблизно за 150 кілометрів від окупованого Росією Кримського півострова.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на військове видання США Stars and Stripes.

Метою навчань було посилити бойову ефективність та рішучість серед 17 країн-союзників та партнерів, які беруть участь в навчаннях «Сі Бріз» цього року.

Анексія Крииму Росією в 2014 році і конфлікт на Сході України призвели до різкого зростаня напруги в регіоні. В четвер Москва попередила, що міжнародні навчання — це «гра з вогнем» в Чорноморськоу регіоні, наголошує видання.

Навчання відбуваються напередодні зустрічі президента США Дональда Трампа з президентом Росії Путіним, що запланована на понеділок.

Автоматні черги та мінометні постріли лунали в українському степу, коли військові обох країн забезпечували прикриття вогнем для броньованих українських машин БТР-4, які швидко перевозили піхоту на позиції. Українські піхотинці чимдуж помчали до цілей для відпрацьовування бойових дій з цілями.

Того ж вечора патрулі морських піхотинців США разом з партнерами з України проводили засади у темний час доби, залучаючи мінометну підсвідку та прилади нічного бачення з обох країн, повідомляє видання.

Відпрацювання нападів у світлий час доби та засад у темний час доби — це наземна частина навчань «Сі Бріз» в районі Чорного моря, основна частина яких відбувається на морі.

Схожі новини