Передплата 2024 «Добра кухня»

Знаменитий матадор став жертвою бика

Лікарі кажуть: «Народився у сорочці»

Хуан Хосе Паділья, — один із найвідоміших тореро, був сильно травмований під час кориди з биком в місті Аревало. 2011 року 45-річний улюбленець іспанців у сутичці з твариною втратив ліве око і тепер носить на ньому пов’язку, яка, однак, не завадила йому продовжувати зіркову кар’єру. Наступна її сходинка мала б відбутися в Аревало. Але…

Як повідомляє «El Pais», під час поєдинку на кориді Паділья спровокував бика, перш ніж завдати йому смертельного удару шпагою. Однак тореро спіткнувся і упав, а розлючена тварина кілька разів ударила його рогами. Доки асистенти тореадора зуміли відволікти від жертви бика, Паділья зазнав серйозних травм голови.

Бик фактично скальпував матадора на очах сотень глядачів. З його черепа звисали шматки шкіри. Лікарі зашили майже 20-сантиметрову рану і, на щастя, не діагностували порушення мозку. Зі слів фахівців, Паділья справді «народився у сорочці».

Зараз матадором опікується доктор Альберто Гірсіа-Перла, той самий, що взявся лікувати Паділью нещасного 2011 року. Не зважаючи на похмурі прогнози, відчайдушний тореро не має наміру йти з арени, сподіваючись виступити під час фестивалю Сан-Фермін у Памплоні, який триватиме до 14 липня.