Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Індії жінки з благодійної організації Матері Терези торгували дітьми

Одну з них вже заарештували, інших двох поліція затримала і допитала

Одну зі співробітниць благодійної організації Матері Терези в Індії заарештовано за підозрою у продажу 14-річної дитини. Ще двох поліція затримала і допитала за такі ж вчинки, — повідомляє ВВС.

Про порушення і зловживання у роботі згромадження Місіонерок Любові штату Джхаркханд (Східна Індія) заявили також чиновники урядового комітету у справах дітей. А Комітет захисту дітей (СWC) повідомив поліції, що жінки, які працюють у цьому згромадженні, продають дітей.

«Ми з’ясували, що діти були незаконно продані, — заявив представник поліції. — Ми встановили імена матерів і провели розслідування».

Одна із жінок вже перебуває під вартою, ще дві допитані. Правоохоронці знайшли також 140 тисяч рупій (понад 2 тисячі доларів), які, вочевидь, надійшли до організації саме від продажу дітей.

Згромадження Місіонерок Любові було засноване Нобелівською лауреаткою миру Матір’ю Терезою з Калькутти 1950 року. У світі зараз працює понад три тисячі місіонерок. Вони створюють хоспіси, кухні для бідних, школи та дитячі садки для покинутих дітей. Опікуються також притулками для незаміжніх вагітних жінок, але останнім часом призупинили програму усиновлення.

Схожі новини