Передплата 2024 «Добра кухня»

Автора коси Тимошенко і політтехнолога Собчак не пустили в Україну, — ЗМІ

  • 05.07.2018, 10:57
  • 565

Російському політтехнологу Олексію Ситникову заборонили в’їзд до України строком на три роки.

Про це повідомляє «Апостроф» з посиланням на Джерела в СБУ.

Видання зазначає, що таке рішення пов'язане з порушенням Ситниковим правил перетину державного кордону України.

Також журналісти додають, що Ситников у 2017 році «активно допомагав Дмитру Овсяннікову виграти „вибори“ губернатора у Севастополі».

Ситников активно брав участь у політичних процесах у Росії, Грузії, Ізраїлі та інших країнах. В одному із інтерв'ю політтехнолог сказав, що саме він у 90-х придумав для Юлії Тимошенко її головний атрибут — косу. Співпраця з «Батьківщиною» тривала і у 2000-х роках.

Також, Ситников у жовтні минулого року деякий час працював у штабі кандидата у президенти Росії Ксенії Собчак. Однак, заявив про те, що йде через нестачу грошей у штабі Собчак.

Політолог Андрій Окара на своїй сторінці у Facebook також написав про заборону в'їзду Ситникова до України.

«Прикордонна служба України заборонила в'їзд в країну Олексію Петровичу Ситникову — найвідомішій людині, політтехнологу, одному з батьків-засновників і творців політтехнологічної тематики на пострадянському просторі», — пише Окара.

Також, він зазначив, що Ситников не мав жодного стосунку до «виборів» губернатора у Севастополі і що в України не було жодних підстав для того, аби йти на подібні радикальні міри.

У коментарях під дописом Окари перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко вступила у дисткусію з автором, яку закінчила фразою: «Якщо українські прикордонники заборонили в"ізд, значить: вони праві. Крапка».

Офіційної інформації від СБУ про заборону в'їзду до України Ситникова поки що не було.

Схожі новини