Передплата 2024 «Добра кухня»

Прокурор вимагає занадто суворого покарання для Балуха, навіть за російськими законами, — адвокат

  • 02.07.2018, 19:28
  • 438

Виходячи з російської судової практики, держобвинувач у другій кримінальній справі стосовно українця Володимира Балуха попросив суд покарати активіста незрівнянно більшим терміном позбавлення волі.

Про це заявила адвокат Володимира Балуха Ольга Дінзе, повідомляє Крим.Реалії.

«Прокурор попросив призначити покарання — 6 років позбавлення волі за сукупністю, а за цей епізод, який зараз закидають Балуху — 4 роки позбавлення волі. Вважаю, це покарання не відповідає скоєному злочину. За практикою призначення покарання за цією статтею в Росії — це приблизно 4−6 місяців позбавлення волі. Я не знаю, хто давав йому вказівку попросити настільки суворе покарання», — сказала Дінзе.

Адвокат також зазначила, що захист просив виправдати активіста, акцентуючи увагу на тому, що дії Балуха були реакцією на провокації начальника Роздольненського ІТТ, а значить, необхідною обороною.

За словами Дінзе, Балух відчуває себе нормально і продовжує голодування — п'є тільки воду.

У суді 2 липня прокурор запросив 4 роки колонії загального режиму за звинуваченням у дезорганізації роботи ІТТ, а з урахуванням першої кримінальної справи — 6 років колонії загального режиму і штраф на суму 10 тисяч рублів.

Підконтрольний Кремлю Роздольненський суд 15 червня подовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою українському активісту до 14 серпня.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4600 гривень).

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію — через прапор України на подвір'ї його будинку.

МЗС України і США наполягають на звільненні російською владою українського активіста Володимира Балуха

Схожі новини