Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Трамп розкритикував роботу ФБР через масштабний витік інформації

  • 18.06.2018, 09:50
  • 637

Дональд Трамп в своєму Twitter висловив невдоволення масштабними витоками інформації з ФБР, звідки дані потрапляють до «фейкових ЗМІ».

Президент США назвав видання, що публікують «фейкові новини», «ворогами народу», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Чому ФБР передало так багато інформації фейковим медіа? Вони не повинні цього робити, адже знають, що медіа з фейковими новинами, ці вороги народу, вони по-своєму розкручують цю інформацію, правда для них нічого не значить!" — написав американський президент.

Слідом за цим Трамп написав ще кілька повідомлень, які засуджують роботу ФБР. В одному він виступив з критикою роботи Пітера Стрзока, агента ФБР, який очолив ще до президентських виборів розслідування стосовно електронного листування Гілларі Клінтон, в якому екс-держсекретар передавала закриту інформацію. Зокрема, президент нагадав, що Стрзок працював з відправленим у відставку главою ФБР Джеймсом Комі, і назвав останнього «слизьким» (slippery).

Різкі зауваження Трампа щодо роботи ФБР прозвучали на тлі триваючого розслідування спецслужби щодо екс-глави передвиборного штабу Пола Манафорта. Слідчі обвинувачують його в незаконному лобіюванні інтересів української Партії регіонів і екс-президента України Віктора Януковича, а також у наданні неправдивих свідчень. Новий виток розслідування стався 15 червня, коли Манафорт був відправлений під варту. Причиною послужила заява спецпрокурора у справі про «російське втручання» Роберта Мюллера, що той намагався чинити тиск на свідків.

Це рішення також викликало обурення Трампа, який висловив свої почуття в Twitter. «Не знав, що Манафорт був главою злочинної організації. А як щодо (колишнього глави ФБР) Комі і брехливої Гілларі?" — написав президент після винесення вердикту суду.

Схожі новини