Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Потрібне лікування в лікарнях оплачуватиме держава, — Гройсман

  • 17.06.2018, 12:54
  • 652

Уряд України в рамках започаткованої реформи системи охорони здоров’я змінює принцип фінансування лікарень і переходить до системи оплати саме процесу лікування, а не стін чи ліжко-місць.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Урядовий портал.

Глава Уряду відвідав Державну установу «Інститут нейрохірургії ім. акад. А. П. Ромоданова НАМН України».

«Ми змінили фінансування в цьому закладі і зараз тут кошти ходять за пацієнтом. Тут є пацієнти, які потрапили сюди з надскладними діагнозами, їм надається висококваліфікована допомога і за неї повністю сплачує держава. Так має бути у кожній лікарні: якісні умови, професійні українські лікарі і, безумовно, фінансування на 100%. Ми до цього прагнемо», — сказав Володимир Гройсман.

Він нагадав, що Інститут нейрохірургії реалізував проект оновлення потужностей. Завдяки прямій фінансовій підтримці Уряду, тут відкрито новий корпус — з новими операційними, реанімаційним відділенням, відремонтованими палатами.

«Якщо подивитись на ці умови, це та картинка, яка має бути у кожній лікарні. Ми будуємо і ремонтуємо перинатальні центри та продовжуємо будівництво центрів кардіохірургії — їх вже близько 26. Це означає, що люди, які мають захворювання серцево-судинної системи будуть отримувати високотехнологічну сучасну допомогу. Плюс програма безкоштовних ліків, яка дає можливість людині не відмовлятися від лікування, а навпаки використовувати цю програму, — сказав Володимир Гройсман. — Ми побачимо: смертність буде менше, інвалідність буде менше. При цьому охоплення високотехнологічною медичною допомогою українців зростає».

Глава Уряду також звернув увагу, що разом із профільними клініками поступово оновлюється і система екстреної медицини — від забезпечення всієї системи до машин, кваліфікованих лікарів, якісних відділень у лікарнях. «Думаю, за декілька років ситуація кардинально зміниться, і люди це відчують», — запевнив Прем’єр-міністр.

Схожі новини