Передплата 2024 ВЗ

Синоптик розповіла, в яких регіонах України на вихідні дощитиме

  • 15.06.2018, 20:58
  • 516

У суботу й неділю на території України, крім заходу та сходу, очікуються дощі. Температура повітря становитиме 25−30 градусів тепла, на півдні та сході — до +34.

Про це повідомила у Facebook синоптик Наталка Діденко.

«Центральні області, Сумщина, Чернігівщина, Харківщина, південь (але не південний схід) — короткочасні дощі, грози, місцями сильні зливи, град та шквалисте посилення вітру. Захід може передихнути — без істотних опадів, лише подекуди локальних трохи дощів. Луганщина, Донеччина, більшість Запоріжжя — сухо, сонячно, спекотно. Житомирщина — без істотних опадів. Київщина — місцями локальні дощі, гроза, 50/50», — зазначила вона.

За словами Діденко, увечері в суботу на Вінниччині, у південних районах Кіровоградської області, в Криму, на Одещині та частині Миколаївщини — сильні зливи та шквали.

Температура повітря 16 червня найнижча на заході — 23−27 градусів тепла. Загалом 25−30 градусів. На півдні та сході — 28−34 градусів тепла.

У неділю, за даними синоптика, температура повітря становитиме 25−30 градусів, 30−34 «підуть з південного сходу».

«На заході, у Житомирській, Київській, Чернігівській, Вінницькій, Черкаській областях, районах Кропивницького, на Одещині та в Криму — грозові дощі, ймовірні локальні зливи, град та шквалисте посилення вітру. На сході, у Сумській області, на Полтавщині, в районах Дніпра, на Миколаївщині, Херсонщині та Запоріжжі — переважно без опадів», — зазначила Діденко.

За словами синоптика, у Києві у суботу переважатиме сонце, «ймовірність локальних періодичних грозових дощів десь 40−50 відсотків». У неділю в столиці ймовірність дощів збільшиться. Температура повітря вихідними в Києві 27−28 градусів, додала вона.

Схожі новини