Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Некролог із запрошенням до… пекла

Діти зраділи смерті матері і розгнівали громадськість

У газеті Redwood Falls Gazette опубліковано некролог про почилу в Бозі Кетлін Дехллоу з Міннесоти. Його автор безапеляційно заявив, що після смерті Дехллоу світ став кращим. Цим анонім спричинив гнів читачів і користувачів інтернету, пише MPR News.

У шести реченнях некролога укладено портрет покійної, здатний викликати неприязнь до цієї жінки. «Кетлін Дехллоу (Шунк) народилася 19 березня 1938 року у місті Вабассо у Джозефа і Гертруди Шунк. Вона вийшла заміж за Денніса Дехллоу у церкві святої Анни міста Вабасcо 1957 року. В неї народилося двоє дітей — Джина і Джей. 1962 року вона завагітніла від брата свого чоловіка, Лайла Дехллоу, і переїхала до Каліфорнії. Вона покинула своїх дітей, Джину і Джея, яких відтак виховували у місті Клементс її родичі, містер і місіс Шунк», — наголошується у некролозі.

Наприкінці посмертного матеріалу йдеться про те, що жінка померла 31 травня у Спрінгфілді і тепер «постане перед вищим судом». «Джина і Джей не будуть за нею тужити і розуміють, що цей світ став ліпшим без неї», — підсумовує автор. Ймовірно, ним є хтось із дітей Дехллоу.

Після публікації читачі видання почали звертатися до редакції із заявами про неприпустимість таких матеріалів. «Покійники заслуговують пристойного до них ставлення», — написав до редакції обурений читач. Співробітники газети зізналися, що більшість з них, і головний редактор теж, були проти оприлюднення цієї замітки, однак їм довелося погодитися, оскільки родичі Дехллоу вчинили, згідно з усіма правилами і заплатили за публікацію.

З приводу некролога висловився один з родичів покійної, Дуайт Дехллоу. Він заявив, що написане у газеті — правда, однак, замітка не передає жалю, який за життя відчувала жінка, за помилку, скоєну 60 років тому, — пише Star Tribune

Публікація спричинила скандал у лавах місцевої журналістської спільноти. З приводу етичності замітки висловився популярний сайт, присвячений некрологам, Legacy.com. Журналісти розпитали представника Міннесотської газетної асоціації про те, чи може бути покарання за схожі висловлювання про покійників, однак той пояснив, що нічого протизаконного у матеріалі немає.

Користувачі Twitter також бурхливо відреагували на публікацію Redwood Falls Gazette. Думки мікроблогерів, однак, розділилися. Одні вважають, що газета вчинила правильно, оскільки кожен має право опублікувати некролог за гроші. Інші наголошують на несправедливості матеріалу, оскільки сторона, яку могли обмовити, не має можливості відповісти.

Схожі новини