Передплата 2024 «Добрий господар»

У полотнах — оголена душа Стефана Мострянського

Виставка художника і заслуженого артиста України — у Львівському палаці мистецтв

У Палаці мистецтв презентує свої роботи Стефан Мострянський - відомий український митець, який заслужив світової слави не тільки в театральному ремеслі, а й у малярстві.

На відкриття виставки митця завітали колеги із Ужгородського театру, друзі з Польщі, товаришхудожник із Нідерландів та відома піаністка Атсуко Сета з Японії.

Як зазначив Андре ван дер Венден, живописець із Нідерландів, у передмові до творчого альбому Стефана, який можна було придбати на відкритті, картини художника-театрала не можна віднести до якогось відомого стилю.

Стефан Мострянський запропонував поціновувачам мистецтва власні оригінальні техніки живопису, які спонукають відвідувачів виставки до роздумів та роботи з уявою.

Ще 1982 року художник відкрив першу персональну виставку в Ужгороді. Відтоді маляр неодноразово брав участь у виставках в Україні, Німеччині, Швеції та Польщі. Зараз у доробку митця понад тисяча полотен, значна частина яких — у приватних колекціях поціновувачів його творчості у США, Канаді, Англії, Японії, Угорщині та інших країнах.

— Завжди маю за честь працювати зі Стефаном. Ця виставка — тимчасовий храм вічних цінностей, істин та вічного пошуку. Це оголена душа мого друга. У його роботах звучить така чітка, наскрізна струна — щирість, — ділиться враженнями від робіт Стефана його колега з Ужгородського театру.

— Це довгоочікуваний день у моєму житті, бо Львів є моїм улюбленим містом, я прагнув все своє життя творити у ньому, і ось нарешті я тут із виставкою своїх робіт, — зазначив наприкінці відкриття виставки Стефан Мострянський.