Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чотирьох лікарів Львівського перинатального центру звільнили за недоліки будівельників

  • 24.05.2018, 15:39
  • 1 088

За словами голови ЛОДА Олега Синютки, «сліпі лікарі працювати не можуть».

Призначений три тижні тому виконувач обов’язків директора Львівського обласного клінічного перинатального центру (ЛОКПЦ) Ігор Потапов звільнив з роботи головну лікарку ЛОКЦП Ларису Янів, її заступника Ігоря Прокопіва, а також двох завідувачів відділеннями — Василя Перцовича та Ігоря Ковальчука. У наказі Потапова причиною звільнення вказано те, що лікарі «самоусунулись від спостереження за здійсненням ремонтно-будівельних робіт ЛОКПЦ».

Як розповів один зі звільнених лікарів, заступник головного лікаря ЛОКПЦ з медичної частини Ігор Прокопів, звільненню передував візит 22 травня до перинатального центру групи обласних чиновників на чолі з головою ЛОДА Олегом Синюткою, під час якої з’ясувалося, що двері у приймальному покої надто вузькі, а приміщення рентген-кабінету і центрального стерилізаційного відділення взагалі неправильно облаштовані.

За словами Прокопіва, адміністрація лікарні неодноразово звертала увагу будівельникам на ці недоліки, проте їх так і не усунули.

При цьому і Олег Синютка, і його заступники неодноразово інспектували хід реконструкції перинатального центру у 2016−2018 роках.

«В ході проведення перевірки (22.05.2018, 07:10) вищевказані недоліки нарешті були помічені губернатором. Паном Синюткою О. М., в присутності усіх осіб, що були на нараді, Ірині Микичак доручено підготувати перелік лікарів керуючих підрозділами, яких потрібно звільнити, озвучивши наступне: «Чи завідуючі не бачили недоліки? Чи вони сліпі? А сліпий лікар працювати не може», — розповів лікар Прокопів.

Того ж дня чотирьох керівників ЛОКЦП було звільнено наказом в.о. директора ЛОКЦП Ігоря Потапова.

Звільнення лікарів викликало значний резонанс серед львів’ян у соцмережах. Типові коментарі з цього приводу виглядають приблизно так — «Хіба можуть лікарі відповідати за будівельний брак? Може тоді будівельники будуть приймати пологи?»

Директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак підтвердила ZAXID.NET факт звільнення чотирьох лікарів ЛОКЦП. При цьому вона визнала, що, скажімо, ширина дверей у приймальному покої збігається з проектною документацією.

«Чого лікарів звільнили за огріхи будівельників? Їх звільнили не за огріхи будівельників, а за те, що вони не здійснювали зі сторони лікарні моніторинг за тим, що там відбувається, як будується. Те, що Ігор Прокопів написав, що вони неодноразово зверталися, не відповідає дійсності», — заявила Ірина Микичак.

У свою чергу Ігор Прокопів запевняє, що лікарі постійно вказували будівельникам на недоліки, а цього року уже кілька разів звертались у ЛОДА зі скаргами на їхню роботу.

«Протягом п’яти років про всі ці недоліки говорили будівельникам усно. Можливо, головний лікар надсилала і письмові звернення, але я цього не знаю. А з 2018 року неодноразово надсилали письмові звернення в УКБ (управління капітального будівництва ЛОДА, що є офіційним замовником реконструкції ЛОКПЦ) і на ім’я заступниці голови ЛОДА Ірини Гримак», — пояснив у телефонному коментарі ZAXID.NET Ігор Прокопів.

«Коли я вказувала будівельникам на очевидні огріхи, вони мені заявляли, що все роблять згідно з проектом», — пояснила ZAXID.NET звільнена головна лікарка ЛОКПЦ Лариса Янів.

Усі звільнені лікарі підтвердили ZAXID.NET, що мають намір звернутися з позовами до суду про відновлення на роботі.

Схожі новини