Передплата 2024 «Добрий господар»

У Росії «розумні» ворота на дачі самі підписалися на платні послуги МТС

  • 24.05.2018, 14:38
  • 409

Блогер Олексій Надєжин розповів, що вмонтував у свої дачні ворота GSM-реле, для роботи якого використовувалася SIM-карта.

Однак незабаром ворота припинили відкриватися по дзвінку через нульовий баланс МТС, пише Хайтек.

Після запиту деталізації рахунку з'ясувалося, що ворота підписані на три платних сервіси. 20 квітня GSM-реле нібито самостійно відправило СМС для підписки на платні сервіси від МТС. У перший день підписка списала «3.3898 рубля плюс ПДВ».

«Далі ці 4 рубля починають списуватися кожен день, але МТС здалося мало, раз абонент не лається. Через тиждень, 2 травня, так само підключається ще одна підписка і кожен день починає списуватися по 8 рублів. Але їм і цього мало! Ще через тиждень підключається третя підписка за 7 рублів на добу і списують вже по 15 рублів в день», — розповів Надєжин.

У службі підтримки МТС Надєжину сказали, що його ворота самі підписалися на послуги «Автоновости», «Hi-Tech Новини» і «Автоновости». У підсумку йому повернули всі гроші і відключили ці послуги.

«На питання, як підписки могли підключитися на сім-картці, вставленій в пристрій, який вміє відправляти СМС тільки у відповідь на СМС з командою і паролем, ніхто не відповів», — додав він.

У блогера є дві версії, як це могло статися. Перша — «Моє маленьке і дурне GSM-реле раптом саме навчилося відправляти СМС на короткі номери», а друга — МТС підписує абонентів на платні сервіси, а потім додає фіктивні СМС з підтвердженням.

Схожі новини