Передплата 2024 «Добра кухня»

Газ у харківській школі розпилив один із учнів

  • 22.05.2018, 17:10
  • 582

В харківській школі один з учнів розпилив газ з балончика.

Про це журналістам сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє Укрінформ.

«Ми зараз з облдержадміністрацією досліджуємо цей випадок. Відомо, що учень школи розпилив якийсь газ з балончика. По-перше, була здійснена одразу евакуація зі школи. Ті діти, яким стало зле, їх одразу завезли в лікарню. Я говорила з представниками ОДА. Вже всі діти в нормальному стані, лише один хлопчик має проблеми, в нього стан вже покращується, але він мусить бути ще в лікарні», — сказала Гриневич.

Вона зазначила, що випадок, який стався 8 травня на лінійці в школі, дуже подібний до сьогоднішнього.

«Це свідчить про те, що є якась ідея, як зривати навчальний процес. Діти, які це роблять, часто не розуміють, якої шкоди можуть нанести іншим дітям», — сказала Гриневич.

Вона уточнила що ДСНС і інші служби з'ясовують, що це був за газ; згодом ОДА оприлюднить свої висновки.

Нагадаємо, 22 травня в одній із шкіл Харкова 30 дітей звернулися по медичну допомогу зі скаргами на слабкість та утруднене дихання, 15 з них госпіталізували в Обласну дитячу лікарню № 1.

Це вже не вперше фіксується випадок отруєння дітей у школах упродовж останнього часу. Так, 21 травня у Миколаєві евакуювали 400 дітей із школи № 6 через різкий запах. Учні масово поскаржилися на погане самопочуття. На лікуванні в Миколаївській міській дитячій лікарні з діагнозом «гостре отруєння невідомою речовиною» середньої тяжкості опинилися 36 учнів загальноосвітнього закладу, з них двоє — у реанімації.

8 травня під час шкільної лінійки у Черкасах стався випадок отруєння: загалом було госпіталізовано 58 людей (54 дитини і 4 дорослих). Усього на заході перебувало 424 учні та 26 учителів. Лікарі констатували, що у дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція. У відділення інтенсивної терапії потрапило 11 дітей, через день їх перевели у звичайні палати. Встановлено, що отруєння відбулося локально на території, де проходила лінійка, — постраждалих за межами школи немає. Наразі причин отруєння школярів на лінійці не встановлено, чекають результатів аналізів з Києва.

Вранці 8 травня на шкільній лінійці у новомосковській ЗОШ № 6 на Дніпропетровщині, приуроченій до Дня пам'яті і примирення, одразу стало зле майже двом десяткам учнів. За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч.1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Схожі новини