Передплата 2024 «Добрий господар»

Львів’янин вперше встановив на Евересті синьо-жовтий стяг

Львівський альпініст зі стажем Роман Городечний підкорив найвищу вершину світу — Еверест (вона розташована у Гімалаях, на кордоні Китаю та Непалу, висота — 8 тисяч 848,43 метри над рівнем моря), встановив там синьо-жовтий прапор.

Перше, що зробив, коли підкорив чергову вершину — зателефонував дружині, щоб похвалитися. А хвалитися є чим — планували зійти на вершину не швидше 15 травня, експедиція від базового табору стартувала 11 травня.

Після спуску до базового табору Евересту, Роман Городечний обіцяє розповісти деталі підйому. Торік журналіст «ВЗ» записала інтерв’ю з паном Романом одразу після його сходження на гору Аконкагуа. Альпініст, спортсмен зізнався, що підкорив чимало п’ятитисячних вершин світу, але на Говерлі не був… «Мені соромно! Обов’язково колись зійду на Говерлу», — сказав він.

Про своє хобі Роман Городечний сказав так: «Йду у високі гори саме за перевантаженням. Там, на висоті понад 4 тисячі метрів, є змога подумати, що в житті відбувається не так, і отримати відповідь, куди варто рухатися. Гори — єдине місце, де проходить „мобільна детоксикація“. Два дні „ломка“ за мобільним телефоном, за комп’ютером. Береш телефон у руки за звичкою, але користуватися не можеш. Потім „ломка“ зникає і додому повертаєшся іншою людиною — не залежною від ґаджетів. У горах треба вміти перетерпіти етап дискомфорту».

Схожі новини