Передплата 2024 «Добра кухня»

COWBOYky на Старосамбірщині

У селі Грабівниці Старосамбірського району Львівщини постане… ковбойське містечко з елементами української бойківської автентики

Сподіваються, це приверне увагу туристів і розвине село, де мешкають три сотні осіб. Бюджет проекту COWBOYky — мільйон євро, левову частку грошей надав ЄС. 10% - кошти територіальної громади. Над реалізацією туристичного ковбойського бренду працює Новоміська об’єднана територіальна громада (ОТГ).

У ковбойському «меню» — катання на конях, бричках, ковбойському міні-поїзді, екскурсійні веломаршрути та страви у ковбойському стилі. Окрема «фішка» — стилізований ковбойський паровий локомотив, який возитиме туристів із Самбора до Грабівниці. У селі постануть кілька готелів та ресторанів, а також стайні, які зведуть інвестори за власні гроші.

Ковбойське містечко, яке популяризуватиме «Дикий Захід», постане на території колишнього колгоспу, розташованій за чотири кілометри від кордону з Польщею. Тож серед майбутніх туристів, які вивчатимуть ковбойський колорит, будуть і поляки.

Як розповів голова Новоміської ОТГ Петро Куляс, у рамках проекту розвиватимуть пригодницький, пізнавальний та гастрономічний види туризму.

Гостей возитимуть на сироварню, пасіку, у парники, пекарню, сушарню для овочів і фруктів, майстерню морозива. У кожному закладі можна буде взяти участь у майстер-класах із виготовлення продуктів.

Схожі новини