Передплата 2024 «Добра кухня»

У готелях Києва антимонопольний комітет проведе перевірки через завищені ціни на час фіналу Ліги Європи

  • 08.05.2018, 17:58
  • 547

Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало офіційний моніторинг ринку надання готельних послуг у Києві. Причиною для перевірки послугував ажіотаж через підняття цін готелів на період проведення фіналу Ліги Чемпіонів.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«У зв’язку з повідомленою інформацією про суттєве підвищення готелями Києва цін на послуги з тимчасового розміщення (проживання) у готелі напередодні фіналу Ліги чемпіонів, Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало моніторинг ринку надання готельних послуг у столиці.

Підвищення цін під час спортивних подій — звичайна практика для ринкових відносин, проте синхронне суттєве зростання ціни може свідчити про можливу змову учасників даного ринку. Ціна має регулюватися ринковими механізмами та бути економічно обґрунтованою.

У разі виявлення в діях суб’єктів господарювання, що надають послуги з тимчасового розміщення (проживання) у готелі, ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції Відділенням будуть вжиті заходи відповідно до чинного законодавства", — йдеться у повідомленні.

Схожі новини