Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Найєм заявив, що один із нападників на нього втік до Баку

  • 01.05.2018, 20:38
  • 697

Народний депутат Мустафа Найєм заявив, що один з учасників конфлікту, якого не затримала поліція, вилетів з України до Баку.

«Поліції були відомі адреси його реєстрації, самого хлопця вже ідентифікували й обіцяли знайти, але щойно з'ясувалося, що він зник і встиг вилетіти до Баку рейсом з Борисполя», — написав Найєм у Facebook.

За його словами, автомобіль BMW (АА 9559 МІ), на якому приїхав зниклий учасник сутички, під час операції Перехоплення не зафіксували й авто досі не знайдено.

«Хоча все відбувалося в один і той же час, і другу машину знайшли. Відео відстеження автомобіля у слідства немає і воно не вимагалося. Крім цього, сам автомобіль був оголошений у розшук з великим запізненням», — заявив політик.

Нардеп також зазначив, що затриманим пред'явлено підозру лише за ст. 296 КК (хуліганство).

«Хоча — підкреслюю — спочатку усі четверо проходили за ст. 122, оскільки епізодів побиття було два й участь у них брали кілька людей», — зауважив нардеп.

Найєм додав, що слідство «досі не звернулося до суду щодо проведення мені судово-медичної експертизи й доступу до матеріалів медичного обстеження».

«Без цих звернень та експертиз матеріали для передачі справи до суду будуть неповними. При цьому нам підтвердили, що чергові судді Шевченківського суду сьогодні (1 травня. — ред.) були на робочому місці», — додав Найєм.

За його словами, «на кількох людей у різних структурах вже вийшли з пропозицією домовитися — справу зам'яти, хлопців відпустити й спустити на «гальмах». Він висловив сподівання, що слідчі й прокуратура не порушуватимуть закон.

Речниця поліції Києва Оксана Блищик у коментарі Українській правді повідомила, що у справі правоохоронці проводять слідчо-розшукові дії.

«Якби поліції було відомо місце перебування (четвертого підозрюваного — ред.), його було би затримано», — заявила вона, коментуючи інформацію про можливий виліт до Баку четвертого фігуранта конфлікту.

Схожі новини