Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Росія скликає екстрене засідання Радбезу ООН через удари по Сирії

  • 14.04.2018, 11:16
  • 436

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія скликає екстрене засідання Ради Безпеки ООН для обговорення «агресивних дій США та їхніх союзників» у Сирії.

Заява опублікована прес-службою Кремля.

Путін засудив авіаудари по Сирії з боку США, Франції та Великобританії і назвав їх «актом агресії проти суверенної держави, яке перебуває на передньому краї боротьби з тероризмом».

Він підкреслив, що російські експерти не знайшли слідів використання хімічної зброї в передмісті Дамаска Думі, де, за словами спостерігачів, від хлору загинули десятки людей. Путін назвав хімічну атаку «уявним інцидентом».

«Нинішня ескалація ситуації навколо Сирії чинить руйнівну дію на всю систему міжнародних відносин. Історія розставить все по своїх місцях, і вона вже поклала на Вашингтон важку відповідальність за криваву розправу з Югославією, Іраком, Лівією», — заявив Путін.

Раніше посол Росії в США Анатолій Антонов заявив, що удари коаліції на чолі з США по об'єктах в Сирії не залишаться без наслідків.

Представники сторони сирійського уряду заявили, що Росія заздалегідь попередила про авіаудари по Дамаску, що дозволило Асаду евакуювати техніку з військових баз.

Президент США Дональд Трамп віддав наказ Збройним силам завдати точних ударів по об'єктах, які виробляють хімічну зброю в Сирії. До операції також приєдналися Франція і Британія. Однією з цілей США під час операції став науково-дослідний центр в Дамаску.

Схожі новини