Передплата 2024 «Добра кухня»

У компанії «Ірокс» розповіли, як їхнього шефа «підставили з квартирними квитанціями»

Покупець уклав договір на придбання помешкання 5 квітня 2018 року, але в офіс «Ірокса» приніс квитанцію про оплату «квадратних метрів»…1 квітня, у вихідний день

Працівники будівельної компанії ПрАТ «Ірокс» вирішили розповісти журналісту «ВЗ» про закулісся гучного затримання їхнього шефа Ігоря Микичака.

Ця історія варта гостросюжетного серіалу. Будівельники вважають, що це спланована підстава одного з покупців квартири, який уклав договір про придбання «квадратних метрів» 5 квітня 2018 року, мав оплатити перший транш 6 квітня, але приніс документ про оплату за 1 квітня. У квитанції була печатка банку, але оскільки 1 квітня була неділя, неробочий день, то яким чином банк провів цю операцію? «Першоквітневий жарт» проти «Ірокса» покликав у їхній офіс силовиків, які і затримали Ігоря Микичака.

Нагадаємо, Департамент захисту економіки Національної поліції України затримав Ігоря Микичака, якого підозрюють у квартирному шахрайстві в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190, загрожує позбавлення волі терміном від 5 до 12 років, із конфіскацією майна).

Як розповіла «ВЗ» одна з працівниць компанії «Ірокс», до Великодня в офіс будівельної компанії звернувся львів’янин, щоб придбати квартиру. Сказав, хоче помешкання у новобудові на вул. Антонича (Сихів).

Представник забудовника запропонував клієнту глянути на нове житло, повіз його туди, показав квартиру, розповів про неї. Львів’янин обрав двокімнатну квартиру площею 65,5 «квадратів» загальною вартістю 917 тисяч гривень (вартість квадратного метра — 14 тисяч гривень).

«Ірокс» уклав з ним договір 5 квітня, перший транш коштів (736 тисяч гривень) покупець мав заплатити за помешкання 6 квітня, решту суми — до 2019 року. Пообіцяв оперативно заплатити. Та після цього, клієнт «Ірокса» кудись зник, не відповідав на телефонні дзвінки.

Покупець дався чути аж 11 квітня, телефоном сказав представникам «Ірокса», що приїде в їхній офіс. Приніс платіжку з банку, де вказано, що оплатив за квартиру 1 квітня. Клієнт запитав представників «Ірокса», чи прийшли гроші? Це здивувало бухгалтерію «Ірокса»: як можна провести оплату в неділю? Бухгалтер «Ірокса» показала «ВЗ» виписку з банку про те, що насправді грошей за цю квартиру на їхній рахунок не надходило.

Та працівники будівельної фірми вирішили при клієнтові перевірити квитанцію. Бухгалтер пішла з документами у кабінет керівника компанії. І тут в їхньому офісі з’явилися невідомі люди. Один з чоловіків попросив бухгалтерів показати квитанцію. Невідомі не представилися, поводилися грубо, записували процес на відео.

Лише згодом, пригадує бухгалтер «Ірокса», хтось з них сказав, що вони — представники Департаменту захисту економіки Національної поліції, які мають рішення суду на обшук у «Іроксі» (відмовилися показати рішення суду) і прийшли з обшуком, бо начебто у процесі продажу квартир є шахрайські дії. Силовики (були одягнені у цивільному) обшукали офіс «Ірокса», вилучили оригінал договору помешкання на Антонича, яке напередодні придбав покупець і «оплатив» на майже тиждень раніше…

Силовики не дозволили зробити копію цього документу. Також вилучили ще кілька угод про придбання помешкань на вул. Антонича. Після цього Ігорю Микичаку одягнули кайданки і відвезли у СІЗО.

Схожі новини