Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За хамство поквитався п’ятаками

Щоб провчити cварливих касирів, хлопець розрахувався 10 кілограмами монет

Після кількох походів до продуктової крамниці та словесних сутичок з тамтешніми касирами й охоронцем мелітопольський блогер Микита Жук вирішив провчити хамовитий персонал магазину. За принципом: «Відплачу тією ж копійкою». Тільки «копійкою» було не хамство у відповідь, а реальні монети.

До операції підготувався ретельно: наміняв 40 гривень п’ятаками. Вийшло майже десять кілограмів монет. Спакував їх у целофановий пакет і пішов на закупи до «улюбленої» крамниці. Взяв продуктів стільки, щоб у «копійчану» суму вкластися, а коли дійшла черга до каси, дістав не гаманець, а пакет з п’ятаками. Касир від злості ледь слиною не подавилася. Але, побачивши, що хлопець знімає усе на мобільний телефон, трохи знизила градус люті.

Спершу фиркала, що не візьме оплату п’ятаками, бо монети, мовляв, з обігу виводять (хоча ніхто нічого не виводить: дріб’язок в Україні більше не випускатимуть, але він і далі залишається платіжним засобом). Та хлопець не відступав: «Монети — теж гроші, не маєте права не прийняти».

Врешті касир здалася і взялася рахувати п’ятаки. На підмогу довелося ще й помічницю кликати.

Поки на касі розбиралися з купою монет, Микита відбивався від «мантр» охоронця про недозволену зйомку. Смартфон і тут знадобився: щоб знайти в Інтернеті та процитувати охоронцеві 34-ту статтю Конституції про «право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію».

Відео «п'ятакової розплати» Микита виклав у мережу. За «лайками» посипалися і коментарі. Одні нахвалювали блогера, інші критикували за вияв неповаги до інших покупців, які змушені були чекати у черзі, поки касири п’ятаки рахували. «Скільки людей, стільки і думок, — відписався хлопець. — Можливо, я дурень, але знаю свої права. Який у них сенс, якщо ними ніхто не користуватиметься? Знайте свої права, і, можливо, тоді наша країна стане трішки кращою».

Схожі новини