Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Польщі затримали колишнього головного митника країни

  • 29.03.2018, 14:58
  • 684

Центральне антикорупційне бюро (СBA) Польщі затримало у четвер вранці колишнього заступника міністра фінансів Польщі (2008−2015 роки), екс-начальника Митної служби Польщі Яцека Капіцу.

Його затримано у справі недоотримання бюджетом країни понад 20 млрд злотих (понад 5,8 млрд дол.) у зв'язку з так званою аферою в ігровому бізнесі країни, повідомляє Укрінформ.

«Затриманий буде перевезений до окружної прокуратури в Білостоку, де йому буде висунуто обвинувачення», — поінформувало СBA.

Польська спецслужба також провела обшук у варшавському помешканні колишнього головного митника Польщі.

Заступник міністра юстиції Польщі Патрик Які повідомив, що йдеться про справу недоотримання бюджетом країни понад 20 млрд злотих від сплати ПДВ в минулі роки в результаті афери в ігровому бізнесі. Він зазначив, що слідчі зібрали дуже добру доказову базу.

Прокуратура в Білостоку кілька років тому вела розслідування у справі неналежного виконання чиновниками Міністерства фінансів РП своїх обов’язків у 2006−2009 роках щодо реєстрації майже 78 тис. ігрових автоматів («одноруких бандитів»), що відбулося з порушенням законодавства у сфері ігрового бізнесу. Справу було закрито в березні 2017 року, однак згодом прийнято рішення відновити слідство.

Схожі новини