Передплата 2024 «Добрий господар»

Міський голова Хирова озвучив для «ВЗ» свою версію причин пожежі в єзуїтському колегіумі

  • 26.03.2018, 15:35
  • 2 346

Іван Голубець переконаний, що вогонь спалахнув від газової лампи, якою розігрівали опалювальну систему після морозів

Міський голова Хирова, де у ніч проти неділі спалахнула пожежа у колишньому колегіумі єзуїтів і щойно відреставрованому ЛАЯр-палаці, уперше прокоментував ситуацію для ЗМІ.

— Спасибі «Високому Замку»… З часу трагедії ви перші з українських видань, які мені зателефонували. До того до мене звернулися за коментарем лише польські журналісти, — заявив хирівський міський голова.

Щодо причин пожежі, то Іван Голубець вважає, що вони можуть бути різними. «Можливо, це халатність, бо знайшли на місці ймовірного загоряння так звану газову лампу, якою, не виключено, розігрівали опалювальну систему після морозів. Хтось каже про навмисний підпал, бо начебто власник комплексу несповна і невчасно розраховувався з робітниками. Хоча особисто я у це не вірю, бо таких нарікань не чув. Інші твердять, що господарі спалили навмисне, аби взяти страхівку, але і ця версія не витримує критики, бо, наскільки мені відомо, будівля застрахованою не була. Залишається найбільш правдоподібне — газова лампа…».

«Найбільше болить те, що Хирів, зрештою, Україна втратили знакову історичну будівлю, на яку ми покладали великі надії», — підсумував міський голова Хирова Іван Голубець.

Схожі новини