Передплата 2024 ВЗ

По столиці Саудівської Аравії завдали ракетного удару

Ракети прилетіли з позицій шиїтських постанців хуту

Одна особа загинула, ще дві дістали поранення після ракетного удару по столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяду у неділю, 25 березня.

Місцеве міністерство інформації повідомляє, що повітряні сили Саудівської Аравії перехопили сім ракет, які були націлені на чотири локації: три — на цілі в Ер-Ріяді, дві — у місті Джізані, і по одній — у Чаміс Мусейт і Надрані. Однак уламки ракет, випущених повстанцями з племені хуту, упали на житлові райони і спричинили загибель однією особи та поранили ще двох.

«Ці агресивні дії є грубим порушенням резолюцій 2216 та 2231 ООН. Ці ворожі вчинки означають пряму загрозу Королівству Саудівської Аравії та регіону, а також всьому світові», — сказано в офіційній заяві міністерства.

Нагадаємо, що з березня 2015 року коаліція арабських держав на чолі з Саудівською Аравією проводить широкомасштабну операцію у Ємені проти шиїтських постанців хуту, яких підтримує Іран. Повстанці захопили столицю Ємену Сагу і змусили президента країни до втечі. Бої в країні забрали життя понад 100 тисяч людей і спричинили величезну гуманітарну кризу.

Схожі новини