У космосі вперше виростили їжу

Американські астронавти змогли отримати перший врожай у космосі. Їм вдалося виростити капусту сорту Tokyo Bekana та червоний салат-ромен.

Таке завдання космонавти виконували в рамках вивчення спеціального обладнання Yeggie. Цей пристрій освітлює та живить саджанці в орбітальних умовах, пише «Gazeta.ua».

Крім того, на борту Міжнароднї космічної станції вдалося зібрати врожай японської капусти мізуну.

Результати експерименту задовольнили дослідників. У подальшому планується постійне вирощування їжі на МКС. Це необхідне задля економії, адже місії астронавтів збільшуються по часу, і постійно поповнювати запаси їжі із Землі — невигідно.

Вчені з NASA і університету Південної Каліфорнії планують найближчим часом відправити цілу колекцію грибів на борт МКС, де космічні навантаження змусять їх синтезувати нові види антибіотиків і інших лікарських молекул. Вони здатні захищати організм від раку, інших грибків і є потенційним засобом для боротьби з хворобою Альцгеймера.