Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Десять медичних закладів Львова перетворять у комунальні некомерційні підприємства

  • 22.03.2018, 18:50
  • 685

Сьогодні, 22 березня, під час сесії Львівської міської ради проголосували за перетворення 10 медичних закладів Львова, які надають первинну медичну допомогу, із бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства.

Це 6 поліклінік та 4 лікарні, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Таке перетворення дасть змогу закладам укладати договори з Національною службою здоров’я України, а відтак, отримувати кошти на обслуговування своїх пацієнтів — тобто реалізувати принцип «гроші ходять за пацієнтом». За відповідні ухвали проголосували 53 депутати.

«Ухвали прийняті, далі державний реєстратор реєструє процес припинення, і тоді починається юридичний процес, який триватиме, якщо все буде добре, 3−4 місяці. Тоді реєструється КНП, яке стає правонаступником майна закладу, його кадрового, фінансового потенціалу, і цей заклад починає працювати як підприємство.

Міністерство планує перейти на новий рівень фінансування з 1 липня. Ми не плануємо це робити з 1 липня, щоб не наробити помилок — Міністерство дає можливість це зробити і 1 жовтня, а також і 1 січня 2019 року. Ми орієнтуємося на термін 1 жовтня. Тому що коли ми створимо КНП, ми повинні підписати угоду з Національною службою здоров’я України, яка тільки що створена — тому вона ще має повноцінно запрацювати. І тоді коли Служба і ми будемо готові, то підписуємо угоду на користь мешканців. Це у 2018 році буде стосуватися тільки первинної допомоги. А вузькі спеціалісти — це вже з 1 січня 2020 року", — сказав Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

Схожі новини