Передплата 2024 ВЗ

Саудівська принцеса та її охоронець побили… сантехніка

Тепер відповідатимуть перед французьким законом

Французька поліція отримала наказ арештувати принцесу Хасси бін Салман. Її запідозрили у тому, що вона віддала розпорядження своїм охоронцям побити чоловіка.

Згідно з повідомленням «New York Times», наказ про арешт принцеси з’явився у грудні 2017 року, але лише зараз його оприлюднили французькі медіа. Інцидент, про який йде мова у документі, трапився 18 місяців тому в апартаментах принцеси у Франції.

У помешканні Хасси бін Салман працював сантехнік, який мав намір сфотографувати приміщення перед ремонтом. Хотів, щоб після завершення ремонтних робіт все чітко повернути на місця. Це, однак, не сподобалося принцесі, яка не зорієнтувалася, для чого чоловікові фото. Вона викликала охоронця. «Цей тип заслуговує на смерть», — буцімто сказала жінка. З викладу у наказі випливає, що охоронець побив сантехніка, вдарив його по голові. «New York Times» додає, що нещасному зв’язали руки, кинули на коліна і наказали цілувати ноги принцесі. Звісно, забрали телефон, на який він робив фото, та інструменти.

Опісля сантехнік звернувся до поліції, розпочали слідство. Через місяць охоронця звинуватили у перевищенні обов’язків із застосуванням зброї, крадіжці та погрозах. Адвокат принцеси повідомив «Le Parisien», що його клієнтка вважала, що сантехнік фотографує її оселю для того, аби потім продати знімки медіа. Перед тим, як з’явився охоронець сама намагалася відібрати у нього телефон.

Хасси бін Салман є донькою саудівського монарха, Салмана ібн Абд аль-Азіза Аль Сауда і сестра наслідника трону, 32-річного принца Махаммада ібн Салмана.

Французькі ЗМІ стверджують, що ця справа може ускладнити зусилля президента Франції, яких він докладає, аби налагодити хороші відносини з принцом Мухаммедом, одним з найпотужніших лідерів на Близькому Сході, візит якого до Франції планується найближчим часом — орієнтовно після візиту Макрона до США, що має відбутися 23−25 квітня поточного року.

Президент Франції зустрічався з принцом Мохаммедом в Ер-Ріяді в листопаді минулого року і прагне розвивати торгові зв'язки з провідним світовим експортером сирої нафти.

Принцеса Хаса Бінт Сальмана відома на батьківщині своїми благодійними проектами та діяльністю, спрямованою на захист прав жінок.

Схожі новини