Передплата 2024 ВЗ

Британія, Німеччина, США і Франція зробили спільну заяву щодо справи Скрипаля

  • 15.03.2018, 19:39
  • 824

Лідери Великої Британії, США, Німеччини і Франції опублікували спільну заяву, в якій рішуче засуджують отруєння екс-агента Сергія Скрипаля нервово-паралітичною речовиною російського виробництва.

Про це повідомляє The Guardian.

У спільній заяві Терези Мей, Дональда Трампа, Ангели Меркель і Еммануеля Макрона сказано, що напад у Солсбері є першим використанням нервово-паралітичної речовини в Європі з часів Другої світової війни.

Отруєння Скрипаля лідери чотирьох країн назвали нападом на суверенітет Великої Британії і порушенням міжнародного права.

«Це загрожує безпеці всіх нас. Сполучене Королівство докладно поінформувало своїх союзників про те, що з високою ймовірністю, саме Росія несе відповідальність за напад».

Берлін, Вашингтон і Париж поділяють висновки Лондона щодо отруєння Скрипаля, а нездатність Москви виразно пояснити інцидент ще більше підкреслює її відповідальність.

У заяві міститься заклик до Росії відповісти на всі питання, пов'язані з нападом, і розкрити подробиці програми Новачок.

«Ми закликаємо Росію виконати свої обов'язки члена Ради безпеки ООН з підтримання міжнародного миру і безпеки», — сказано в заяві.

Схожі новини