Передплата 2024 ВЗ

У Львові незрячі діти озвучили “Дитячий Кобзар” Тараса Шевченка

  • 09.03.2018, 14:15
  • 878

Збірку віршів Тараса Шевченка “Дитячий Кобзар” у Львові створили (надрукували шрифтом Брайля і доповнили CD з аудіоверсією книги) в Ресурсному центрі освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами НУ “Львівська політехніка”, який очолює Оксана Потимко – автор цієї ініціативи.

Рельєфно-крапкову версію (брайлем) книги друкували спеціалісти Центру, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Аудіоверсію готували 12 незрячих дітей, віком від 8 до 13 років, серед яких – усі четверо інклюзят і восьмеро учнів Львівської спецшколи-інтернату №100. Крім незрячих дітей, поезії Шевченка озвучували семеро відомих львівських артистів та музикантів: Оксана Муха, Олександр Божик, Славко Нудик, Андрій Хавунка, Павло Табаков, Олеся Киричук, Дмитро Кацал. Озвучували книгу в студії звукозапису Ресурсного центру Львівської політехніки. Допомагала діткам і була консультантом актриса Олександра Бонковська, яка вже довгий час допомагає в реалізації схожих ініціатив.

Книгу разом з диском передадуть Народному музею Тараса Шевченка у Львові, усім 12 дітям, які озвучували поезії Кобзаря, всім українським спецшколам-інтернатам для сліпих, усім універсальним обласним бібліотекам всієї України, донорам.

Як додає автор ідеї Оксана Потимко, організатори вже почали отримувати замовлення від закордонних представників, зокрема Білорусії, та інших міст України про друк таких книжок.

Схожі новини