Передплата 2024 ВЗ

На площі Ринок молодь масово заспіває гімн України

Акція буде приурочена 153-річчю з дня першого виконання пісні у Перемишлі

12 березня, о 13.30 годині, на площі Ринок молодь масово виконає державний гімн України. Акцію приурочать до 153-річчя з дня першого публічного виконання пісні, яка згодом стала державним славнем. Як повідомила в.о. начальника управління внутрішньої політики Львівської міської ради Марія Пилипчук, в урочистостях візьмуть участь мешканці Львова, учнівська і студентська молодь спільно з громадськими організаціями та об’єднаннями.

“Державний гімн України є особливою частиною історії нашого народу, серцем української нації, - каже чиновниця. - Символізує боротьбу за незалежність, невичерпну любов і жертовність українців багатьох поколінь. В ньому – натхнення і віра. Незважаючи на всі втрати, ми варті перемоги, бо ми – сильна нація, об’єднана правдою та великою метою. Запрошуємо усіх небайдужих до спільного виконання гімну перед Ратушею, щоб разом показати, що ми єдині у своїй любові до рідної держави”.

Нагадаємо, перше публічне виконання пісні, яка відтак стала Державним гімном України, відбулося 10 березня 1865 року в Перемишлі — під час першого в Західній Україні Шевченківського концерту. А написано “Ще не вмерла України…” 1862 року.

Схожі новини