Передплата 2024 ВЗ

Доба в АТО: бойовики застосовували танки та артилерію, один військовий поранений

  • 08.02.2018, 07:43
  • 626

Упродовж минулої доби підтримувані Росією бойовики на Донбасі збільшили кількість та інтенсивність обстрілів у бік позицій українських військових – всього 17. Окрім важких мінометів, бойовики, на деяких ділянках лінії зіткнення, застосували танкове озброєння та артилерію.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Зокрема, на Луганському напрямку, у вечірній час, епіцентром напруженості стала Світлодарська дуга. Тут бойовики гатили з артилерійських установок калібру 122-мм та з 120-мм мінометів по позиціях наших оборонців довкола Луганського. Десять 122-мм артилерійських снарядів і близько двох десятків 120-мм мін розірвалися поряд з опорними пунктами неподалік Троїцького. У районі Кримського окупанти обстрілювали наших оборонців із мінометів різних калібрів та гранатометів, а біля Новгородського – вели вогонь з 82-мм мінометів та легкого піхотного озброєння.
На Донецькому напрямку за темної пори доби було відносно спокійно, натомість вдень бойовики понад годину вели вогонь з озброєння танка, гранатометів різних видів та великокаліберних кулеметів поблизу Пісків. Гранатомети та кулемети окупанти застосували і на Приазов’ї, біля Широкиного.

“Минулої доби зафіксовано черговий факт присутності російського озброєння на Донбасі. Підрозділом ППО було збито БПЛА російського виробництва “Орлан-10”. За останні півтора місяці – це уже четвертий збитий безпілотник цього типу”, – повідомили у штабі АТО.

Загалом, минулої доби, зафіксовано 17 прицільних обстрілів з боку бойовиків, один український воїн отримав бойове травмування.

Схожі новини